MyStigma

Εμφύλιος στην ΟΝΝΕΔ

Ένα πολύ ενδιαφέρον και εν πολλοίς αληθινό στα συμπεράσματά του άρθρο, δημοσιεύτηκε χθές 23/07/2009  στο ιστολόγιο “Η Γενιά των 700 ευρώ” από τον πολιτικό επιστήμονα και blogger Πασχάλη Αγανίδη. Αναδημοσιεύω μια περικοπή και όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να το διαβάσει ολόκληρο εκεί που αναρτήθηκε αρχικά.

“Υπάρχει μία ενιαία εσωτερική λογική που διαπερνά τη δομή και λειτουργία της ΟΝΝΕΔ. Πρόκειται για μία φεουδαλικού τύπου οργάνωση, για ένα πασαλίκι, ένα αυστηρά ιεραρχικό – αναξιοκρατικό σύστημα, μία εκτρωματική αντιγραφή απαρχαιωμένων εξουσιαστικών μηχανισμών, με βάση κατεστημένα –κομματικά και “συγγενικά δίκτυα” (φίλοι και γνωστοί), με απώτερο στόχο την ικανοποίηση των συμφερόντων των μελών του σκληρού -ιεραρχικού- πυρήνα, δηλαδή την προνομιακή επικοινωνία με το κόμμα – κράτος και την “εισπήδηση” στο κεντρικό σύστημα εξουσίας. Και φυσικά την επαγγελματική αποκατάσταση.”

Ασφαλώς, πολλά από αυτά ισχύουν και για την ΠΑΣΠ, μην είμαστε αφελείς. Δυστυχώς, η αξιακή προσέγγιση της πολιτικής αγνοείται και αναζητείται!

One response to “Εμφύλιος στην ΟΝΝΕΔ”

  1. G700 says:

    Σαφώς και ισχύουν, ως ένα βαθμό περιγράφουν την παθογένεια όλων των νεολαιΐστικών οργανώσεων σήμερα.


Show Buttons
Hide Buttons