MyStigma

Μετεκλογικά Ψιχία

  1. Έτσι κατέγραψε η Independent την είδηση των ελληνικών εκλογών: “Greece’s Socialists trounced the governing conservatives in a landslide election yesterday with voters, angered by scandals and a faltering economy, ousting the Prime Minister Costas Karamanlis halfway through his second term. Humbled by his New Democracy party’s worst electoral performance ever, Mr Karamanlis, 53, resigned as its leader…”
    (η έμφαση δική μου).
  2. Εκτιμώ ότι η εντολή του ελληνικού λαού δόθηκε κυρίως στον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου και λιγότερο στο ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος δεν συμπάθησε ξαφνικά το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ από το οποίο έχει πρόσφατες μνήμες. Εκτίμησε όμως -και σωστά- ότι ο πρόεδρος προηγείται του κόμματος, ότι έχει άποψη για την παραγωγική αναδιάρθρωση μέσω της πράσινης ανάπτυξης και ότι εννοεί τη θεσμοθέτηση εργαλείων για τη διαφάνεια και δεν λέει μόνο λόγια. Αν όμως αποδειχθεί τελικά το τελευταίο, η πτώση θα είναι περισσότερο παταγώδης και από αυτήν του Καραμανλή. Προσωπικά, δεν επενδύω σε αυτό το ενδεχόμενο. Πιστεύω ότι τώρα μόλις ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε την πραγματική εντολή “άλλαξέ τα όλα” και θα σταθεί στο ύψος του.
  3. Η αφίσα της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας με το σύνθημα “μη μασάς ό,τι σου σερβίρουν” είναι η χειρότερη πολιτική αφίσα που έχω δει ποτέ μου. Από πότε άραγε νεολαίοι μπορούν να απευθύνονται στον ελληνικό λαό με αυτό το ύφος και αυτή την αισθητική; Από πότε μπορεί ο ελληνικός λαός να παριστάνεται με ένα (ά-λογο και απόλυτα εξαρτημένο) βρέφος; Αλλά έτσι γίνεται όταν τρως από την κούνια σου το κουτόχορτο των κομματικών ινστρουχτόρων (σχόλιο που προφανώς δεν ισχύει μόνο για την ΟΝΝΕΔ).
  4. Κάποιος πρέπει να πει στον υποψήφιο και από αύριο βουλευτή του νομού μας, ότι όταν στέλνει μαζικά sms, οφείλει να διπλοτσεκάρει τα ελληνικά του. Αυτό το “Σε καλώ να με τιμήσεις…” που ισοδυναμεί με το “έλα να με τιμήσεις” δεν είναι απλά ανελλήνιστο. Είναι προκλητικό και αλαζονικό. Χάθηκε να γράψει “η παρουσία σου θα με τιμήσει”;
  5.  Και μια και μιλάμε για sms, ο υποψήφιος της ΝΔ Στέλιος Μάρκελλος είναι ο μόνος που χρησιμοποίησε συναίσθημα στα μηνύματά του. Αυτό το “το παλεύω χρόνια”, μίλησε κατευθείαν στις καρδιές μερικών πολιτών και δη των γυναικών. Δεν πιστεύω ότι το έκανε σκόπιμα. Απλά, έτσι είναι ο Στ. Μάρκελλος και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο μεγάλη αξία έχει να είσαι ο εαυτός σου. Παρά ταύτα, τρομάζω στη σκέψη ότι ο Στ. Μάρκελλος μπορεί κάποια στιγμή να μην είναι υποψήφιος. Όχι για μένα, για τον ίδιο!

One response to “Μετεκλογικά Ψιχία”

  1. Feroniki says:

    Eξαιρετικα τα κειμενα σου.Μιχαλη πρεπει ομως να ασχοληθεις ενεργα και να βοηθησεις στην προσπαθεια του Γ Παπανδρεου.’\


Show Buttons
Hide Buttons