MyStigma

Πλίνθοι – Κέραμοι

Όλος ο κόσμος υιοθετεί βαθμιαία λύσεις ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που -μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών-απαλλάσουν τους πολίτες από το βάρος του προσωπικού συνταγολογίου. Αν και από τις τελευταίες στην ΕΕ των (πάλαι ποτέ) 15, η χώρα μας μπαίνει κι αυτή στο χορό. Το ΙΚΑ, την παραμονή -κυριολεκτικά- της υιοθέτησης ενός τέτοιου συστήματος, αποφάσισε να σχεδιάσει νέο συνταγολόγιο και να το μοιράσει στα εκατομμύρια των ασφαλισμένων του. Πόσο κόστισε άραγε αυτή η απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ;

Πλίνθοι – κέραμοι ατάκτως εριμμένοι, η στρατηγική της διοίκησης Αμπατζόγλου στο ΙΚΑ. Όχι μόνο γιατί την παραμονή της κατάργησης των συνταγολογίων σχεδίασε και διανέμει νέα. Αλλά και γιατί η ορθή συνταγογράφηση απαιτεί πολύ περισσότερο κόπο για τον γιατρό, ο οποίος καλείται να υπακούσει στας υποδείξεις, αλλά δεν ρωτήθηκε ποτέ για το περιεχόμενό τους. Γιατί αν είχε ρωτηθεί, δεν μπορεί να μην είχε επισημάνει ότι η σωστή καταχώριση αλφαριθμητικών χαρακτήρων σε τόσα πολλά τετραγωνάκια με τέτοια ακρίβεια ώστε αυτά να είναι αναγνώσιμα από σαρωτές, είναι αν όχι αδύνατη, τουλάχιστον μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Τη θαυμαστή εγκύκλιο του ΙΚΑ που περιγράφει όλες αυτές τις ανοησίες μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ σε αυτή την πρόταση.

ΥΓ. Οι φήμες ότι η εκπαίδευση των ιατρών θα γίνεται στα πρακτορεία ΛΟΤΤΟ διαψεύδεται αρμοδίως.

2 responses to “Πλίνθοι – Κέραμοι”

  1. mike says:

    Μεταφέρω εδώ σχόλιο που έλαβα από τον κο Βησσαρίωνα Μίχα, στη φόρμα επικοινωνίας του ιστολογίου:

    “Γιατί σας κάνει εντύπωση αυτή η σχετικά, μικρή σπατάλη της Διοίκησης του ΙΚΑ? θα σας πω γιά μία άλλη η οποία γίνεται από το 2008 και πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει και εφέτος γιατί η διοίκηση παραμένει ακόμα η ίδια και πιθανόν να κάνουν από τώρα τις παραγγελίες στις φαρμακευτικές εταιρείες. Λοιπόν, μέχρι το 2007 το ΙΚΑ αγόραζε σε νοσοκομειακή τιμή τα εμβόλια της κοινής Γρίππης (περίπου 3,20 Ευρώ) και οι ασφαλισμένοι του τα έκαναν στα ιατρεία του ΙΚΑ. Από το 2008 το ΙΚΑ αποφάσισε να στέλνει τους ασφαλισμένους στα φαρμακεία γιά καλύτερη όπως έλεγε εξυπερέτηση. Επρεπε όμως οι ασφαλισμένοι να περνούν και από τα ιατρεία του γιά να τα συνταγογραφούν οι γιατροί. Η διαφορά στην πραγματικότητα ήταν μόνο στην τιμή που πλήρωνε τα εμβόλια το ΙΚΑ. Από 3,20 σε 7 ευρώ(εμπορική τιμή). Ο Διοικητής του ΙΚΑ ήταν μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Πολλαπλασιάστε την διαφορά των 3 Ευρώ επί 2.500.000 (τόσα εμβόλια περίπου αγοράζει το ΙΚΑ) και βρείτε το <<καπέλλο>> που δόθηκε δωράκι σε φαρμακοβιομήχανους και φαρμακοποιούς. Ας το προλάβομε τουλάχιστον γιά φέτος.”

  2. Δεν είναι μόνο το ΙΚΑ αλλά και το ΤΣΑΥ που άρχισε να δίνει ακριβώς ολόιδια συνταγολόγια. Προφανώς είναι ένα ενδιάμεσο βήμα πριν εφαρμοστεί καθολικά το ΝΕΟ σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Όσο γι’αυτό του ΙΚΑ είναι αστείο στη φιλοσοφία του.

    Εκείνο που με ανυσηχεί είναι ότι για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει υποβάλει πρόταση και η εταιρεία που έφτιαξε αυτό του ΙΚΑ. Ο Θεός να μας φυλάει…


Show Buttons
Hide Buttons