MyStigma

Καλά, Εσύ Λαχάνιασες Νωρίς

Πηγαίνοντας το πρωί στη δουλειά μου παρατήρησα ότι δεν είχαν μαζευτεί τα σκουπίδια (τουλάχιστον στη διαδρομή που ακολουθώ εγώ). Το μεσημέρι, όταν έφευγα από τη δουλειά τα σκουπίδια ήταν ακόμα περισσότερα. Αγανάκτησα σκεπτόμενος ότι τώρα είναι άφαντος ο αντιδήμαρχος της καθαριότητας όπως και τα κανάλια που κάλυπταν τις άθλιες μετεκλογικές ρεκλάμες του, τώρα έχουν ‘ξεχάσει’ να κάνουν ρεπορτάζ και έχουν βάλει τις κάμερες τους για φόρτιση!
Έβγαλα λοιπόν εγώ αυτές τις φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης: Κόρινθος, 07/05/2007, 3:00μμ, στην οδό Αδειμάντου, την οδό Ερμού και την οδό Πυλαρινού. Στις δύο τελευταίες μάλιστα, λόγω έλλειψης κάδου, οι πολίτες αφήνουν τα σκουπίδια τους σε σακούλες και χαρτόκουτα στο πεζοδρόμιο, εύκολη βορά των αδέσποτων (που κι αυτά θα τα εξαφανίσει όπως τα σκουπίδια ο ηρωικός αντιδήμαρχος).
Γνωρίζω καλά τις δικαιολογίες που θα ακούσω. Ότι τα μέσα είναι πενιχρά, οι υπάλληλοι λιγοστοί, τα οχήματα που ‘κληρονόμησαν’ ελαττωματικά κοκ. Τι κρίμα που δεν έχει ο κύριος αντιδήμαρχος στη διάθεσή του μιά SS Freiwilligen-Gebirgs-Division “Prinz Eugen” ή έστω μια Panzer Division βρε αδελφέ, για να κάνει τη δουλειά του ο άνθρωπος χωρίς να υπόκειται την κριτική και τη λοιδωρία των απλών πολιτών όπως εγώ.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά αυτό που κάθε σκεπτόμενος και μνήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται. Ότι ο καθαρισμός της πόλης για δύο μήνες μετεκλογικά εδώ και είκοσι χρόνια σημαίνει πως δεν υπάρχει υγιής μηχανισμός καθαριότητας και οι εκάστοτε αντιδήμαρχοι μας κοροϊδεύουν εν ψυχρώ, πουλάνε ‘φύκια για μεταξωτές κορδέλες’, ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους προβολή και όχι για την καθαριότητα.
Αλήθεια, μελετήθηκε ποτέ ο ορθολογισμός των διαδρομών των απορριμματοφόρων; Τοποθετήθηκαν οι κάδοι σε σταθερά σημεία για να μην μετακινούνται από πολίτες; Γνωρίζει κανείς ότι ο προγραμματισμός της θέσης των κάδων και των διαδρομών και των ωραρίων των απορριμματοφόρων, οφείλουν να είναι αντικείμενο ειδικής μελέτης από συγκοινωνιολόγους; Αν ναι, τι κάνουν γι αυτό; Ευκαιρία είναι η αναγγελθείσα νέα συγκοινωνιακή μελέτη. Αλλά γι αυτήν, περισσότερα σε επόμενο post.

5 responses to “Καλά, Εσύ Λαχάνιασες Νωρίς”

 1. Dimitris says:

  Μήπως, λεω μήπως ο φον Δημητράκης θέλει να ‘σπρώξει’ τίποτα προσλήψεις; Γιατί προεκλογικά είχε διορίσει ολόκληρο τάγμα…

 2. daskalos says:

  θέλετε να ακούσετε κάτι παράλογο μία από αυτες τις ιστορίες καθημερινής τρέλας που κυριαρχούν στο ελληνικό δημόσιο; Λοιπόν,ακούστε. Πήραμε τηλέφωνο στο δημαρχείο για να έρθει το συνεργείο καθαρισμού να κόψει τα χορτάρια από ένα σχολείο της πόλης και η ίδια η υπηρεσία καθαρισμού μας προέτρεψε να πάρουμε τηλέφωνο τον υπεύθυνο καθαριότητας και να καταγγείλουμε την υπηρεσία ότι δεν κάνει τη δουλειά της!Αυτός μας είπαν είναι ο καλύτερος τρόπος να εξυπηρετηθούμε δηλαδή καταγγέλοντας τους. Γιατί το έκαναν αυτό; Λυπάμαι δεν θα μπω στη διαδικασία να προσπαθήσω να μπω στο μυαλό τους, κάτι μου λέει ότι δε θα τα καταφέρω.

 3. john says:

  Απλά, γκρινιάζοντας εσύ για την ελλειπή αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας στον προϊστάμενο της, επιβεβαιώνεις τα παράπονα που έχει ήδη κάνει η υπηρεσία στην διοίκηση του Δήμου, για έλλειψη προσωπικού, φόρτος εργασίας

  Συνηθισμένη τακτική στις δημόσιες υπηρεσίες, σε προτρέπουν να παραπονεθείς στον Διευθυντή της ώστε να δικαιωθούν για όσα αιτήματα έχουν για ενίσχυση του τμήματος τους.

  Ο Διευθυντής δέχεται τις αντιδράσεις του κόσμου και μεταφέρει προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας(στην περίπτωση σου) από κάποιο τμήμα που είναι υπερπλήρης και βελτιώνεται η κατάσταση.

 4. Skiouros says:

  Kαθε πρωι μπαινω στην Κορινθο απο την καλαισθητη μαντρα του σταθμου ΟΣΕ και ανεβαίνω Εθνικης Αντιστασης προς 1ο Δημοτικο οπου και αφηνω τα παιδια. Ωρα αιχμης γυρω στις 8:00 (μπραβο στην παρουσια τροχονομου συμβολη Δαμασκηνου κ Εθνικης Ανεξαρτησιας) και συχνα συμβαινει να κλεινουν το κεντρο της πολης τα απορριματοφορα! Εσυ να βιαζεσαι σαν τρελλος να προλαβεις τα παιδια σου, τη δουλεια σου. Κανενας δημοτικος αρχοντας δεν εχει βγει στο εξωτερικο? Οταν ταξιδευουν ας παρατηρουν και λιγακι πως τα εχουν “βολεψει” οι ξενοι, μπας και καταλαβουν οι ασχετοι …
  Και εαν φοβούνται τα ταξιδια, μερικα reference: το διαβασμα, οι ειδικοί, οι συμβουλοι, το internet και βεβαίως τα παραδείγματα άλλων πολεων. Ας ξεκινήσουν απο τα “απλά”. Η αναγγελθείσα νέα συγκοινωνιακή μελέτη δεν ακουγεται καπως βαρυγδουπη? Τρομαρα τους …

 5. Skiouros says:

  Καθε πρωι στις 8:00 – ωρα αιχμης για ολες τις πολεις – μπαινω στην Κορινθο απο την καλαισθητη μαντρα του ΟΣΕ (ω τι εισοδος πολης!) για να παω τα παιδια σχολειο. Μπραβο στην παρουσια τροχονομου Δαμασκηνου κ Εθν. Ανεξαρτησιας! Συχνα ομως ολο και καποιο αποριμματοφορο του Δημου καταστρεφει ο,τι ο τροχονομος καταφερνει. Απιστευτο να συμβαινει σε τετοια ωρα αιχμης οπου ολοι τρεχουν σαν παλαβοι να προλαβουν. Στις 9:00 ας βγει στις 8:00 ειναι εγκλημα!!! Ειναι τοοοοοσο ασχετοι?


Show Buttons
Hide Buttons