MyStigma

Ζητάμε Αλλαγές

Γνώρισα τον ΠΟΛΙΣ πρώτα σαν ιστολόγο και κατόπιν σαν φυσικό πρόσωπο. Αναδημοσιεύω λοιπόν σήμερα το τελευταίο άρθρο από το εξαιρετικά ενδιαφέρον ιστολόγιό του (ΠΟΛΙΣ) όχι απλά γιατί συμφωνώ και προσυπογράφω αλλά γιατί ξέρω πως ό,τι γράφει το εννοεί.


Αφού η “νέα διακυβέρνηση” ζητάει τη γνώμη μας και μας καλεί σε πρόωρες εκλογές έχοντας εξασφαλίσει την ήττα όχι των πολιτικών της αντιπάλων αλλά σίγουρα του γόνιμου πολιτικού διαλόγου, της ουσιαστικής ανανέωσης των υποψηφίων, της υπεύθυνης πολιτικής πρότασης, των μετρημένων και όχι συνθηματολογικών προεκλογικών υποσχέσεων, θα δηλώσουμε, όχι μόνο για την 16η Σεπτεμβρίου, αλλά για κάθε μέρα από δω και στο εξής πριν και μετά τις εκλογές, ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ!

Ζητάμε μια ΠΟΛΙτεία με ανανεωμένους, προασαρμοσμένους σε μια δημιουργική και απελευθερωμένη κοινωνία νόμους και κανόνες. Ένα πλαίσιο λειτουργίας των φορέων εξουσίας εντός των ορίων και για το σκοπό που τους δίνει η αντιπροσωπευτική εντολή των ΠΟΛΙτών. Ζητάμε μια Δημοκρατία του 21ου αιώνα χωρίς θύλακες απολυταρχισμού, αυταρχισμού, μεσαιωνισμού στη δημόσια διοίκηση, τον στρατό, τις θρησκευτικές οργανώσεις.

Ζητάμε μια ΠΟΛΙτεία που ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ το τέλμα του “μέσου όρου”, του χαμηλού “κοινού παρανομαστή”, του “ψιθυρισμού” των μικρών και μεγάλων ΑΛΛΑΓΩΝ, της “χαμηλόφωνης οργής”, της πολύμορφης βίας, της επιτηδευμένης και οργανωμένης κοινωνικής ΣΙΩΠΗΣ.

Ζητάμε μια ΠΟΛΙτεία που διαθέτει ευρύ φάσμα τολμηρών στόχων
, που γεφυρώνει με προνοητικότητα και κατανόηση τις ανάγκες της συνέχειας και εξασφαλίζει με εγγυήσεις και υποστήριξη την παραγωγική ανανέωση. Μια ΠΟΛΙτεία με πρωτότυπες προτάσεις για το μέλλον και μεταξύ αυτών προτεραιότητες, με χρονοδιάγραμμα, με μετρούμενα και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ζητάμε Κυβερνήτες και αντιπροσώπους που θα έρθουν για ΜΙΑ ΦΟΡΑ με δέσμευση να αφήσουν έργο ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Πολιτικούς που η εκλογή τους ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ άλλο εκτός από τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, το πολιτικό τους πρόγραμμα, τη συνεισφορά τους στα κοινά. Πολιτικούς που δεν αναζητούν στηρίγματα για το δικό τους “πολιτικό” ή επαγγελματικό μέλλον αλλά θα γίνουν με αυταπάρνηση “γέφυρες” της εξέλιξης της κοινωνίας των ΠΟΛΙτών.

Ζητάμε Κυβερνήτες και αντιπροσώπους
που θα λειτουργήσουν στα πλαίσια των ορίων των νόμων, των ουμανιστικών και δημοκρατικών αξιακών κωδίκων. Αυτούς που θα δεσμευτούν απέναντι στο σύνολο και όχι σε μια αξιοθρήνητη εκλογική “πελατεία”. Πολιτικούς ειλικρινείς στις προθέσεις τους, συνεπείς στις δεσμεύσεις τους, αντικειμενικούς και υπεύθυνους στον απολογισμό τους.

Ζητάμε ένα ΤΕΛΟΣ στις ισοροπίες τρόμου μεταξύ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και του κουτσομπολιού, μεταξύ των ΟΡΑΜΑΤΩΝ και του αύξοντος αριθμού των επικοινωνιακών “γκολ”, μεταξύ της πραγματικής ΙΣΤΟΡΙΑΣ και των ιστορίας σκοπιμοτήτων, μεταξύ της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και της αξιολόγησης της μέσω των μηχανών μέτρησης τηλεθέασης.

ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, δεν αναφερόμαστε σε απόμακρες, ανύπαρκτες και θεωρητικές ή μεταφυσικές ΑΛΗΘΕΙΕΣ, αλλά σε πρακτικές, κοινώς αντιληπτές και βιωμένες εμπειρίες μιας ΓΕΝΙΑΣ που έχει μάθει πολλά και δεν θα εγγυηθεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ λευκές επιταγές …

5 responses to “Ζητάμε Αλλαγές”

 1. agios thomas says:

  Σεβαστό και άξιο λόγου σαν γραπτό μεν, ουτοπικό δε και θυμίζει τις αρχές του ΚΚΕ που ποτέ, ούτε οι ίδιοι δεν εφάρμοσαν.

 2. Mike says:

  Αγαπητέ φίλε,

  τότε να το αλλάξουμε λίγο. Πχ όπου λέει “ζητάμε…” να το κάνουμε “ζητάμε περίπου…” ή “το εννοούμε, ένα κλικ πιό κάτω από την ουτοπία”.
  Μα, εμείς είμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ όχι πολιτικοί!! ΕΜΕΙΣ, αυτό ζητάμε! Όταν οι πολιτικοί τα παίρνουν επάνω τους και τα ξεφτιλίζουν, δεν ξεφτιλιζόμαστε εμείς, ούτε είναι αυτό λόγος για να ζητάμε κάτι λιγότερο!

 3. agios thomas says:

  Αγαπητέ mike είπε κάποτε κάποιος:
  “εικόνα σου είμαι και σου μοιάζω”.
  Δεν σου ζητάω να συμφωνήσεις μαζί μου, αλλά η γνώμη μου είναι πως έχουμε ακριβώς τους πολιτικούς που αξίζουμε εμείς οι ‘πολίτες’. Ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω.
  Ανθέλαμε διαφορετικούς θα τους αλλάζαμε ή για να είμαι πιο ακριβής θα αλλάζαμε πρώτοι εμείς. Άλλωστε οι δύο λέξεις Πολίτης και Πολιτικός από το ίδιο θέμα ξεκινούν.

 4. Mike says:

  Σωστά, οι δύο λέξεις έχουν την ίδια αφετηρία. Όχι όμως και την ίδια συνέχεια. Τόννοι μελανιού χύνονται καθημερινά για την αποστροφή των πολιτών προς την πολιτική. Γιατί;

  Για μένα είναι βέβαιο πως υπάρχει μια σταθερά διογκούμενη ομάδα Πολιτών που με αφετηρία είτε τα social media είτε το πράσινο κίνημα, αρχίζει να κάνει ορατή την παρουσία της. Στα πλαίσια αυτά, ο θεωρητικός της προσδιορισμός, η περιγραφή της, η σκιαγράφησή της, συμβάλλουν στη διάκρισή της από τα υπόλοιπα.
  Εγώ λοιπόν που δε νιώθω πως αντιπροσωπεύομαι επαρκώς από τους πολιτικούς που έχω τώρα, βρίσκω λόγο να δηλώσω κάποια πράγματα σαν αυτά που περιγράφει ο ΠΟΛΙΣ.

 5. Mike says:

  Θα ήθελα επίσης να δώσω έμφαση στην τελευταία αποστροφή του κειμένου:

  “μιας ΓΕΝΙΑΣ που έχει μάθει πολλά και δεν θα εγγυηθεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ λευκές επιταγές …”


Show Buttons
Hide Buttons