Όνειδος


Η εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ” τα λέει όλα σε άρθρο της με τίτλο ‘Όνειδος‘.
Εξίσου καλά τα λέει και ο Νίκος Δήμου σε άρθρο με τον εύστοχο τίτλο ‘Επανίδρυση ή Κατάρρευση;

Εμείς από την πλευρά μας, ως πολίτες, περιμένουμε:

1) πότε θα σοβαρευτεί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και αντί για θεωρίες συνωμοσίας να συντονίσουν επιτέλους το έργο της πυρόσβεσης,
2) πότε θα ακούσουμε από υπεύθυνα χείλη, όχι το μοίρασμα ψιχίων στους πυρόπληκτους, αλλά την εξασφάλιση κεφαλαίων από συγκεκριμένους φόρους για ένα ταμείο για την προστασία και την αναγέννηση του περιβάλλοντος σε μόνιμη βάση και άσχετα από την επικαιρότητα,
3) πότε η αντιπολίτευση θα οργανώσει εκδηλώσεις υπέρ του περιβάλλοντος και κατά της κυβερνητικής αφασίας. Όταν θα σβήσουν οι φωτιές; Όταν θα έχουν ήδη γίνει οι εκλογές; Οι πολιτικές εκδηλώσεις δεν είναι καπήλευση του εθνικού δράματος, είναι αυτονόητη βασική υποχρέωση της αντιπολίτευσης. Επιτέλους, ας πάψει (όλη) η αντιπολίτευση να αυτοευνουχίζεται!!

3 responses to “Όνειδος”

 1. nkid says:

  Περιμένω με αγωνία την επόμενη μέρα. Προτείνω ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συνεργασία για να μπορέσει επιτέλους η Ελλάδα ν’ αντιμετωπίσει τα δύσκολα χρόνια που ακολουθούν. Τελειώσαν τα ψέματα. Βρισκόμαστε σε αδυναμία προτίμησης της επόμενης ηγεσίας και σίγουρα σε αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων που θ’ ακολουθήσουν. Μόνο με κυβέρνηση συνεργασίας θα μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε θέματα όπως η παιδεία, η υγεία, το περιβάλλον κ.α.. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για ένα τέτοιο εγχείρημα. Θα προτιμούσα αντί για εκλογές, δημοψήφισμα με τη παρούσια σύσσωμης της ελληνικής κοινότητας και όχι μόνο! Μπορεί ν’ είναι ρομαντικό αυτό που προτείνω, αλλά δεν διαβλέπω αλλή λύση.

 2. Mike says:

  Αγαπητέ nkid,

  η κυβέρνηση συνεργασίας δεν έχει δικό της ψηφοδέλτιο για να το ψηφίσουμε. Εγώ δεν επιθυμώ να ψηφίσω ένα κόμμα και να μου προκύψει αύριο κυβέρνηση συνεργασίας. Μόνο αν υπάρχει προεκλογική προγραμματική σύγκλιση είναι αυτό αποδεκτό, για να ξέρουν οι πολίτες πού βαδίζουν. Ας δούμε λοιπόν ποιοί συστηματικά και a priori απορρίπτουν την προγραμματική σύγκλιση. Τότε, μπορεί να επιλέξουμε την ψήφο μας με περισσότερη σοφία.

 3. nkid says:

  Το παιχνίδι για τη Ν.Δ. εποικινωνιακά τουλάχιστον έχει χαθεί. Η απομόνωση για το κ. Καραμανλή είναι για μένα δήλωση αδυναμίας και φόβος για την επερχόμενη ήττα. Δεν περιμένω λοιπόν κάτι διαφορετικό από τη κυβέρνηση αυτή την ώρα. Όσο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πιστεύω ότι έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για κυβέρνηση συνεργασίας.


Show Buttons
Hide Buttons