MyStigma

Πού το πάει ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’;


Στην πρώτη σελίδα του χθεσινού φύλλου (4/9/2007) της εφημερίδας ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’, στο γνωστό μονόστηλο με τους bold χαρακτήρες που υπογράφεται ως ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’ και γνωρίζουμε ότι εκφράζει τη διεύθυνση της εφημερίδας, με τίτλο ‘ΤΟΛΜΗΡΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ’ αναφέρθηκε ένα -κατά τη γνώμη μου- εξωφρενικό σενάριο, που απ’ ό,τι κατάλαβα πέρασε απαρατήρητο. Διαβάστε την καταληκτική παράγραφο:

“Συμπέρασμα που δείχνει ότι η απλή αντιπαράθεση δύο προσωπικοτήτων πρέπει να υποκατασταθεί από τη σύγκριση δύο ολοκληρωμένων κυβερνητικών σχημάτων, με προσωπικότητες πολιτικές ή και υπηρεσιακές, που θα εγγυώνται, κατά το δυνατόν, την πραγμάτωση των προεκλογικών επαγγελιών.”

Δηλαδή τι μας λέει ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’; Ότι αμφότεροι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ανίκανοι και πρέπει να στηθεί μια κυβέρνηση, ίσως ‘εθνικής ενότητας’, όχι απαραίτητα αποτελούμενη από πολιτικά πρόσωπα, αλλά μας κάνουν γενικά οι πολιτικές ‘προσωπικότητες’ και οι υπηρεσιακές τοιαύτες!! Και η ψήφος των πολιτών; Θα… την εκμαιεύσουμε(;). Με τις στημένες δημοσκοπήσεις, με μισθοφόρους ‘δημοσιογράφους’, με κανάλια ζυγισμένα και συντονισμένα με ακρίβεια. Με άλλα λόγια, ένα νέο ’89. Όπως τότε που κατάφεραν να βγάλουν στον αέρα την ιδιωτική τηλεόραση χάρη στη συγκυβέρνηση, χωρίς να αδειοδοτηθούν! Αμαρτία που φτάνει μέχρι τις μέρες μας.
Κάποιο χοντρό νέο deal πρέπει να κρύβεται πίσω από αυτές τις αθλιότητες. Ιδίως όσο ο Γιώργος Παπανδρέου δεν σηκώνει το τηλέφωνο (όπως του προτείνει -όπως μου λένε- ο Λαλιώτης) για να ‘τα βρεί’ με τους εκδότες. Αν το έκανε, μπορεί και να βαφτιζόταν ικανός, στην εξαγνιστική κολυμβήθρα του ΔΟΛ.
Αυτό, αγαπητό ‘ΒΗΜΑ’, δεν λέγεται τολμηρή καινοτομία. Λέγεται ύπουλο πραξικόπημα!

10 responses to “Πού το πάει ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’;”

 1. Anonymous says:

  Τα παιχνίδια του ΔΟΛ ταιριάζουν με την ιστορία του και όσοι θυμούνται τη στάση του συγκροτήματος στα χρόνια της Χούντας, δεν εκπλήσσονται για τίποτα.

 2. ΠΡΕΖΑ TV says:

  μα καλα τι καθεσαι και παρατηρεις και εσυ….
  Αφου ολα θα γινουν….ετσι οπως πρεπει να γινουν….

 3. nkid says:

  Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει άδικο για το μέγεθος των προσωπικοτήτων που ηγούνται των δύο πρώτων κομμάτων! Μόνο το όνομα διαθέτουν και όχι τη χάρη των προγόνων τους. Και εντέλει η οικογενοκρατία στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Θεωρώ ότι και στις δύο παρατάξεις υπάρχουν αξιόλογα στελέχοι για την αρχηγία.

 4. Mike says:

  Μόνο που δεν θα αποφασίσει ΤΟ ΒΗΜΑ γι αυτό, αλλά τα ίδια τα κόμματα και οι πολίτες. Οι απολιτίκ λύσεις του Βήματος με άρωμα χούντας οφείλουν να καταδικάζονται από κάθε δημοκράτη.
  Εντέλει, εμένα η προσέγγισή μου είναι άλλη: δεν μου φταίει ο ηγέτης, ο τρόπος λειτουργίας των κομμάτων μου φταίει (ΟΛΩΝ όμως, όχι μόνο των 2 μεγάλων).

 5. Mike says:

  Επίσης, είναι χρήσιμο να θυμόμαστε πόσο ικανός θεωρείτο ο Παπανδρέου όσο ήταν υπουργός εξωτερικών (ένα από τα σημαντικότερα υπουργεία) και πώς λοιδωρείται τώρα. Ποιός τελικά ‘φτιάχνει’ αυτές τις εικόνες, αν όχι τα media? Και πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ικανότητα του ενός ή του άλλου, αφού αυτή ‘κατασκευάζεται’;

 6. HELL'S ADVOCATE says:

  Η στάση του Συγκροτήματος υπήρξε άθλια από την εποχή της αποστασίας. Αν διαβάσετε το βιβλίο “Η Δημοκρατία στο απόσπασμα” θα δείτε πώς τους “στολίζει” ο Αντρέας. Και κάτι ακόμη. Πιστεύω πως μας οδηγούν σε μεθόδευση αλά Μπερλουσκόνι. Και ο νέος Μακιαβέλλι (Λ…….), απλά προετοιμάζει το έδαφος. Το ερώτημα είναι γιατί ο Γιώργος τον επανέφερε. Μήπως του τον επέβαλλαν κάποιοι? Οπως και κατα την είσοδο ρεταλιών αριστεράς και δεξιάς το 2004 στο ΠΑΣΟΚ?

 7. Mike says:

  Αγαπητέ δικηγόρε,
  το βιβλίο το διάβασα πριν από 25 χρόνια. Ας μη μας διαφεύγει όμως η ουσία: ότι ο Γιώργος δεν φαίνεται να υποκύπτει στις ορέξεις τους (γι αυτό και αυτά τα σενάρια του Βήματος).

 8. philos says:

  Μου άρεσε το σκεπτικό σου!
  Μακάρι να είναι έτσι για τον ΓΑΠ.
  Αν και με τόσα που βλέπουμε γύρω μας, καλό είναι να περιμένουμε να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.
  Οι εφημερίδες αυτή την περίοδο είναι σαν τις αθλητικές το καλοκαίρι με τις μεταγραφές…
  Μιλάνε πολύ για σενάρια.

 9. regina b. says:

  Θα συμφωνήσω με τον πρέζα.Και εγώ έχω την αίσθηση πως όλα είναι προκανονισμένα από πριν και πάνε να μας βάλουν στη λογική αυτή “λάου-λάου”.

 10. Mike says:

  Τι ‘λάου-λάου’ γλυκειά μου Ρεγγίνα, το Βήμα (με την πένα επί του προκειμένου του Πρετεντέρη) στρώνει το τραπέζι ξέροντας ότι το πασόκ δεν μπορεί να αντιδράσει γιατί ΤΑ ΝΕΑ είναι η μόνη εφημερίδα που το στηρίζει καθαρά! Αυτό λέγεται ψυχρός εκβιασμός.
  Μου κάνει δε φοβερή εντύπωση που το θέμα δε ‘σηκώνεται’ από κανέναν, ούτε καν από bloggers.


Show Buttons
Hide Buttons