MyStigma

Ο Γιώργος και το ΕΣΥ

Τη δοκιμασμένη σε βάθος χρόνου συνταγή της επίσκεψης σε νοσοκομεία, επιστράτευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Η συνταγή αυτή θεωρείται -και είναι- επιτυχημένη για τις ανάγκες της εκάστοτε αντιπολίτευσης, χάρη στη μόνιμα προβληματική εικόνα των νοσοκομείων μας.
“…Το μεσημέρι στον «Ευαγγελισμό» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. «Βρισκόμαστε στην καρδιά του ΕΣΥ και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, στο οποίο αξίζουν συγχαρητήρια, υπάρχουν τεράστιες αρρυθμίες, αρρυθμίες που είναι απαράδεκτες» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορεί να βρίσκουμε χρήματα για να προσλαμβάνουμε αγροφύλακες και να μην βρίσκουμε χρήματα για να προσλάβουμε νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν χειρουργεία στο κέντρο της Αθήνας», ενώ τόνισε ότι το κοινωνικό κράτος είναι στο επίκεντρο του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ.” (από το in.gr).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ωστόσο, πως μεγάλες ελλείψεις προσωπικού υπήρχαν και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, καθώς και πως το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία στις τελευταίες εκλογές, δεν αντιμετώπιζε με ευθύτητα το θέμα των αμοιβών των ιατρών του ΕΣΥ. Επίσης, θεωρώ σημαντικό να σχολιάσω, πως η ποιότητα της αντιπολίτευσης απέναντι στον κύριο Αβραμόπουλο από τον αρμόδιο κύριο Φλωρίδη και τον πάντα παρόντα στα της υγείας κύριο Σκουλάκη, δεν μπορεί να κριθεί γιατί… είναι αόρατη!
Ασφαλώς, μόνο σαν ευτυχές γεγονός μπορούμε να υποδεχτούμε τη ρήση του προέδρου σχετικά με την ανεύρεση κονδυλίων. Κι αν καταφέρει να τη συγκεκριμενοποιήσει στο επόμενο διάστημα, θα εισπράξει ακόμα μεγαλύτερα οφέλη. Γιατί έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει λόγος να δουλέψει κάποιος στο ΕΣΥ αφού ούτε οι αμοιβές ούτε η καριέρα είναι αξιοζήλευτες. Για να μπορέσει όμως να επιβιώσει και να βελτιωθεί το ΕΣΥ, πρέπει να καταστεί, ξανά, κίνητρο για ένα νέο επαγγελματία υγείας και όχι ανάγκη.
Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει από αυτό το ιστολόγιο, τα αδιέξοδα των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία και έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας. Και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν δια στόματος του προέδρου, επιβεβαιωνόμαστε. Μόνο αυτό το άτιμο το κάδρο γύρω του έχει ανάγκη αλλαγής, και γρήγορα μάλιστα!

Comments are closed.


Show Buttons
Hide Buttons