MyStigma

September 2012

“Έξυπνες Κάρτες” από τον ΟΠΑΔ

Συγγραφέας: Μιχάλης Κούτρας | Ημερομηνία: 23 Sep 2012

                                                                                                                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ 

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 

(Ο.Π.Α.Δ.)          (Ν.Π.Δ.Δ.)

 Αθήνα, 17.09.2012  

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου με αφορμή την έναρξη πιλοτικού του προγράμματος έξυπνων καρτών στο νομό Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση:

«Παρουσίαση πιλοτικού προγράμματος χορήγησης έξυπνων καρτών στους ασφαλισμένους ΤΥΔΚΥ νομού Κορινθίας και καρταναγνωστών σε όλους του παρόχους υπηρεσιών υγείας»

 την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου (κτίριο Πανεπιστημίου).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν :

Χάρης Θεοχάρης, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων

Βλάσης Σφυρόερας, Διευθύνων Σύμβουλος Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

Μιχάλης Κούτρας, Πρόεδρος Ο.Π.Α.Δ.

Αναστασία Μπάρτζη, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας

Σωτήρης Δαμασκηνός, Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, επέλεξε τους ασφαλισμένους του Τομέα Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) Ν. Κορινθίας για να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης έξυπνων καρτών.

Οι έξυπνες κάρτες εφαρμόζονται σήμερα σε πολλές χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου με σκοπό να βελτιώσουν την ασφάλεια, την πιστότητα και την ταχύτητα στη διακίνηση ιατρικών πληροφοριών και πληροφοριών κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και να περιστείλουν τη σπατάλη και την απάτη. Ο Οργανισμός μας μελέτησε και αξιοποίησε την εμπειρία της χρήσης παρόμοιων καρτών σε μια σειρά από χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Η.Π.Α. κλπ.

Ο κάθε ασφαλισμένος θα παραλάβει μία ατομική έξυπνη κάρτα, η οποία προσδοκούμε να αντικαταστήσει μελλοντικά το ασφαλιστικό βιβλιάριο.

Η κάρτα αυτή δεν καταργεί στην παρούσα φάση το ασφαλιστικό βιβλιάριο. Είναι όμως υποχρεωτική η χρήση και των δύο (κάρτα και βιβλιάριο), όταν προσέρχεται ο ασφαλισμένος σε όλα τα σημεία παροχής υπηρεσιών υγείας του Ν. Κορινθίας (ιατρεία, φαρμακεία, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία κλπ) και στα γραφεία του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ.

Εντός της κάρτας περιέχονται στοιχεία της ταυτότητας του ασφαλισμένου, ασφαλιστικά στοιχεία (Αριθμός Μητρώου, ΑΜΚΑ), τα στοιχεία της κατοικίας και της εργασίας του. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα και μόνο με τη συναίνεσή του ασφαλισμένου, να συμπεριληφθούν η ομάδα αίματος, η πιθανή έλλειψη του ενζύμου G6PD, αλλεργίες σε φάρμακα, τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης, πληροφορίες δηλαδή που μπορούν να σώσουν ζωές σε μια κρίσιμη στιγμή.

Με τη χρήση των έξυπνων καρτών, ο Οργανισμός προσβλέπει στην αυτοματοποίηση και τον έλεγχο της ασφαλιστικής ικανότητας, ώστε να μη χρειάζεται η ετήσια θεώρηση της κάρτας όπως συμβαίνει με το βιβλιάριο.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την χρήση της έξυπνης κάρτας, ασφαλισμένοι και πάροχοι υπηρεσιών υγείας μπορούν να καλούν τον αριθμό τηλεφωνικής υποστήριξης 11131 (χωρίς χρέωση), να επισκέπτονται τη σχετική ιστοσελίδα του Οργανισμού μας (ecards.opad.gr) ή τα γραφεία μας στο Ν. Κορινθίας (Αγ. Νικολάου 29, Κόρινθος, τηλ. 27410-23751).

Με αυτό τον τρόπο οι ασφαλισμένοι και οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας του νομού, γίνονται συμμέτοχοι σε ένα σημαντικό βήμα προόδου προς το Αύριο της Κοινωνικής Ασφάλισης στον τόπο μας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ

Μιχάλης Κούτρας

Share/Save/Bookmark  |  Σχολιάστε το κείμενο

Μελέτη ΟΠΑΔ – 2012

Συγγραφέας: Μιχάλης Κούτρας | Ημερομηνία: 01 Sep 2012

Ο ΟΠΑΔ, σαν συνέπεια των μεγάλων αλλαγών που έφερε στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης και της παροχής υπηρεσιών υγείας η θεσμοθέτηση του ΕΟΠΥΥ, είναι πλέον ένας Οργανισμός αφιερωμένος αποκλειστικά, αφενός μεν στο ασφαλιστικό δικαίωμα, αφετέρου δε στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.  Ο νέος ρόλος του ΟΠΑΔ συνέπεσε με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως προέδρου του Δ.Σ. του.  Με την αλλαγή αυτή, το σύνολο των εργαζομένων στον τομέα Δημοσίου του Οργανισμού, μεταφέρθηκε στον ΕΟΠΥΥ.  Στον ΟΠΑΔ παρέμεινε η πλειοψηφία των εργαζομένων του τομέα ΥΔΚΥ, ποσοστό περίπου 31% του συνόλου των εργαζομένων και στους δύο τομείς του ΟΠΑΔ μέχρι την 31.12.2011.  Όπως σε κάθε μεγάλη αλλαγή, έτσι και σ’αυτή, παρουσιάζονται προβλήματα αλλά και ευκαιρίες.  Τα πρώτα αφορούν κυρίως στη βίαιη αφαίρεση από τον ΟΠΑΔ της σημαντικής τεχνογνωσίας των πρώην υπαλλήλων του, της οποίας δεν ήταν μέτοχοι οι παραμένοντες υπάλληλοι (όντας υπάλληλοι άλλου τομέα), με αποτέλεσμα να επαπειλείται η ουσιώδης αρχή της συνέχειας του κράτους.  Η σημαντική ευκαιρία συνίσταται στη δυνατότητα του οργανισμού να εξυγιάνει τη βάση των παροχών, που είναι το ασφαλιστικό δικαίωμα.  Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστώ ότι το μητρώο ασφαλισμένων και ο τρόπος παροχής και βεβαίωσης του ασφαλιστικού δικαιώματος συνιστούσαν για χρόνια δευτερεύον έργο για έναν οργανισμό που πρώτο του μέλημα ήταν η ανταπόκριση του στο καθήκον της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του.  Τώρα που το ασφαλιστικό δικαίωμα εισέρχεται στο επίκεντρο των επιχειρησιακών διεργασιών, αναφύεται και η δυνατότητα να παρασχεθούν στον πολίτη καινοτόμα προϊόντα με προστιθέμενη αξία τόσο γι αυτόν όσο και για τον Οργανισμό.  Οι πρωτοβουλίες αυτής της διοίκησης θα κινηθούν ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση.  Στη διαδρομή αυτή θα πορευτούμε μαζί με τους υπαλλήλους του Οργανισμού, προς τους οποίους, με την ευκαιρία αυτή, οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την ανταπόκριση τους στις ανάγκες σύνταξης της παρούσης.

Ελπίζω η μελέτη αυτή να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την κατανόηση της σημερινής θέσης του Οργανισμού και την ανάδειξη των προτεραιοτήτων για τον εκσυγχρονισμό του.

Διαγνωστική & Προγραμματική Μελέτη ΟΠΑΔ – 2012

 

Share/Save/Bookmark  |  Σχολιάστε το κείμενο

Show Buttons
Hide Buttons