MyStigma

Μπράβο!

Οφείλουμε να αποδώσουμε τα συγχαρητήριά μας στο δήμαρχο, κύριο Αλέκο Πνευματικό και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο για την πρωτοβουλία του πρώτου και τη συναίνεση των υπολοίπων για επαναχωροθέτηση του νέου διοικητηρίου. Όσοι θυμούνται τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο το νομαρχιακό συμβούλιο είχε χωροθετήσει το νέο διοικητήριο στην ποσειδωνία, αρνούμενο την εξέταση οποιασδήποτε άλλης πρότασης (μία είχε κατατεθεί από διαφωνούντα νομαρχιακό σύμβουλο της πλειοψηφίας, αλλά ούτε αυτή εξετάστηκε), θα δικαιώσουν διπλά το δήμαρχο. Επιτέλους η νομαρχιακή αρχή οφείλει να καταλάβει ότι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, καμία απόφαση για το νέο διοικητήριο δεν μπορεί να θεωρείται κοινωνικά νομιμοποιημένη. Η πρόταση του κυρίου Γιώτη μάλιστα για νέο διοικητήριο στο χώρο του 6ου συντάγματος πεζικού, ήταν η πλέον εμπεριστατωμένη και πειστική.
Αν στο θέμα αυτό προσθέσουμε και τον τρόπο με τον οποίον ο δήμαρχος τοποθετήθηκε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε για το υπόγειο πάρκινγκ στα περιβολάκια, που δείχνει ευελιξία, δείχνει ότι έγινε παραλήπτης των διαφορετικών απόψεων και το θέμα θα επανεξεταστεί στα πλαίσια μιας καινούργιας συγκοινωνιακής μελέτης, τότε του αξίζει διπλό μπράβο. Αρκεί η μελέτη να μην είναι τύπου “cut-copy-paste”.

7 responses to “Μπράβο!”

  1. Dimitris says:

    εμένα, να με συγχωρείτε, αλλά η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν μου λέει τίποτα. Αν εννοούν όλοι εκεί μέσα ό,τι ψήφισαν, τότε αν ο Ταγαράς επιμείνει για την ποσειδωνία, πρέπει να πάνε (σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο) και να μπουν μπροστά από τις μπουλντόζες στο οικόπεδο.
    Τότε μάλιστα, θα τους παραδεχτώ.

  2. Anonymous says:

    Θα πρέπει να υπάρξει μαζική αντίθεση στην προτεινόμενη θέση του διοικητηρίου (με συλλογή υπογραφών κλπ) καθώς και ενημέρωση του κοινού, με το πολύ απλό σκεπτικό ότι η θέση αυτή θα επιβαρύνει υπέρμετρα τον (ήδη επιβαρυμένο) κυκλοφοριακό φόρτο των οδών Δαμασκηνού και Αθηνών καθώς και τον κόμβο προς Ποσειδωνία. Η καλύτερη θέση για το διοικητήριο είναι σε σημείο κοντά στη Ν.Ε.Ο. και συγκεκριμένα προς τον κόμβο του Ισθμού, ώστε να μειωθεί κατά πολύ η κίνηση εντός της Κορίνθου.
    Ακόμη καλύτερα θα ήταν εαν μπορούσε να μεταφερθεί και το Νοσοκομείο σ’ αυτή την περιοχή (αλλά αυτό είναι όνειρο μακρινό…)

  3. Mike says:

    Η ακρόαση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 25ης Απριλίου αποδεικνύει ότι “τα παιδιά” στο δημαρχείο έχουν σωστά μελετήσει και αναλύσει το θέμα του διοικητηρίου. Η υπόθεση της συλλογής υπογραφών, της κατάληψης του οικοπέδου κλπ που προτείνετε, είναι μια άλλη υπόθεση. Προσωπικά δεν ποντάρω και πολλά σε αυτό το χαρτί. Όχι μόνο γιατί αξιακά είμαι προσανατολισμένος στην έννοια της διαβούλευσης σε αντίθεση με απειλές (θα περάσετε από πάνω μας…) και πράξεις βίας αλλά και γιατί δεν πιστεύω ότι μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι (αφού τα σοβαρά θέματα είναι πολλά) να βγάζει κανείς κόσμο στους δρόμους. Τέτοιες πρακτικές είναι αδιέξοδες εκτός αν είναι περιστασιακές. Αλλά εδώ δεν βγαίνουμε στους δρόμους για το νερό και κυκλοφορούμε όλοι με μπιτόνια στα πορτ-μπαγκάζ των αυτοκινήτων μας, θα κινητοποιηθούμε για το διοικητήριο;

  4. Anonymous says:

    Μα δεν ζήτησε κανείς δυναμικές κινητοποιήσεις… ‘Αλλωστε υπάρχουν πιό σοβαρά θέματα για κάτι τέτιο. Απλώς θα πρέπει το Δ.Σ. του Δήμου μας να μη μείνη “μόνο” αλλά να στηριχθεί από όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο. Να ξέρετε όμως ότι και η λύση του Στρατοπέδου του 6ου Σ.Π. δεν είναι εντελώς αθώα, καθότι οι ιδιοκτήτες του προκειμένου να παραχωρήσουν κάποια έκταση για το διοικητήριο, ζητούν ως αντάλλαγμα την ένταξη της απομένουσας έκτασης σε σχέδιο πόλεως (με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό)…

  5. Mike says:

    Δυναιμικές κινητοποιήσεις ζήτησε ο Δημήτρης. Εν πάσει περιπτώσει, συμφωνούμε ότι το δημαρχείο θα πρέπει να έχει τη στήριξη του κόσμου. Σχετικά με το σύνταγμα, ενδιαφέρον αυτό που λέτε, αλλά -αν επιτρέπετε- από πού το γνωρίζετε;

  6. Μελίνα says:

    Με τρομάζει η σκέψη ότι άνθρωποι τους οποίους έχουμε ψηφίσει ως ικανους, μιλάω για το Νομάρχη και το Νομαρχιακό συμβούλιο, πέρνουν αποφάσεις τόσο ολοφάνερα,ακόμα και για έναν απλό πολίτη,λανθασμένες.Τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια; Κάτι πρέπει όλοι μας να κάνουμε για τη μη υλοποίηση της απόφασης αυτής.

  7. john says:

    Πάντως αντικειμενικά η λύση του 6ου ΣΠ είναι η ιδανικότερη.

    Μαζί με το διοικητήριο θα πρέπει να μεταφερθεί στο ίδιο χώρο και η Πυροσβεστική υπηρεσία καθώς και η αστυνομία ή έστω το μεγαλύτερο τμήμα των αυτοκινήτων και των υπηρεσιών της. Για ευκολότερη πρόσβαση στην Εθνική οδό και αποσυμφόρηση του κέντρου. Αυτή η ιδέα είχε συζητηθεί και από την αστυνομία και απο την πυροσβεστική αν θυμάμαι καλα.


Show Buttons
Hide Buttons