MyStigma

Εκδήλωση Προσυνεδριακού Διαλόγου για την Υγεία

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, έλαβε χώρα μια ανοιχτή εκδήλωση στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία. Εισηγητές ήταν ο καθηγητής καρδιολογίας και τ. υπουργός Δημήτρης Κρεμαστινός, ο καθηγητής πανεπιστημίου και τ. διοικητής του ΙΚΑ Άρης Σισσούρας και ο υπογράφων ιατρός-νευρολόγος Μιχάλης Κούτρας. Το πλήρες podcast αυτής της εκδήλωσης μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, διάρκειας 2 ωρών και 10 λεπτών περίπου. Δεν θα σχολιάσω το περιεχόμενο, αφού μπορεί κανείς να κρίνει μόνος του. Αν κάποιος το ακούσει ολόκληρο, θα καταλάβει και γιατί δεν μπήκα στον κόπο να απαντήσω σε όσους σχολίασαν τις δικές μου θέσεις. Ευχαριστώ θερμά το μέλος της ΚΟΕΣ Στέφανο Παλλαντζά για την παρουσία και τη συμπαράσταση του.

Podcast εκδήλωσης Προσυνεδριακού Διαλόγου στην Κόρινθο για την Υγεία Download mp3

Από πλευράς προσέλευσης, θα πω ότι με μέτρα κοινής λογικής, ήταν απογοητευτική. Με τα μέτρα της σημερινής κομματικής πραγματικότητας όμως, ήταν απόλυτα επιτυχημένη αφού είχε μεγαλύτερη προσέλευση από τη δημοτική ολομέλεια της προ-προηγούμενης ημέρας. Σε απόλυτους αριθμούς προσήλθαν 62 άτομα. Η ολομέλεια δεν είχε πάνω από 40, ενώ η θεματική για την παιδεία είχε 10 και η θεματική για την επιχειρηματικότητα 20.
Αλλά επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να κατασκευάζει δικές του πραγματικότητες (κάπως λέγεται αυτό στην ψυχιατρική), οι οιωνοί είναι πολύ κακοί. Ας ελπίσουμε πως κάτι θετικό θα γίνει στο συνέδριο.

One response to “Εκδήλωση Προσυνεδριακού Διαλόγου για την Υγεία”

  1. dzach says:

    Ακούγοντας τις εισηγήσεις και τη συζήτηση, ακούω δύο πράγματα:

    Από τη μία παρελθοντολογία, αυτοαναφορές, πατρονάρισμα, λιβάνισμα και πολιτικάντικες αερολογίες, και από την άλλη συγκεκριμένες προτάσεις και διάθεση για δουλειά και πρόοδο. Για κάποιον που είναι μακριά από τα πρόσωπα, η εικόνα είναι πεντακάθαρη: συνάντηση της συντήρησης με την πρόοδο.

    Ανοίγω τα αφτιά μου και ακούω, χωρίς να δίνω σημασία στα ονόματα. Κι έτσι κρίνω.

    Το άρθρο σου Η Οργάνωση ενός Κόμματος και τα σχόλια εκεί, έχουν πει εδώ και πολύν καιρό τα πράγματα με το όνομά τους. Τώρα επιβεβαιώνονται απλώς εκείνες οι απόψεις.

    Αλλά όσο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φρέσκες απόψεις, υπάρχει πραγματικά ελπίδα.

    Φαίνεται πεντακάθαρα και στο ακρόαμα.


Show Buttons
Hide Buttons