MyStigma

Συνέδριο χωρίς Υγεία;


Κοιτώ και ξανακοιτώ το πρόγραμμα των εργαστηρίων πολιτικής του 8ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και αναρωτιέμαι αν με γελούν τα μάτια μου: Εικοσιέξι (26) κοτζάμ εργαστήρια θα στηθούν για ένα σωρό θέματα και δεν βρέθηκε ΕΝΑ για την Υγεία !!!!!
Κάποιοι φαίνεται πρόκριναν ότι ένα εργαστήριο για τις εξαρτήσεις από ουσίες μπορεί να είναι πιό σημαντικό από ένα για την Υγεία στο σύνολό της. Κοντόφθαλμη αντιμετώπιση; Προχειρότητα; Άγνοια; Διαλέξτε και πάρτε!
Εγώ θα επαναλάβω και εδώ τη θέση μου: το θέμα της Υγείας θα καταστεί στα επόμενα χρόνια, μεγαλύτερης τάξης πρόβλημα από αυτό του ασφαλιστικού. Γιατί το δεύτερο φτωχαίνει τους ηλικιωμένους, το πρώτο θα διατμήσει βαθιά τον κοινωνικό ιστό και κυρίως τις δημιουργικές ηλικίες ανάμεσα σε έχοντες (να πληρώσουν για την υγεία τους) και σε μη έχοντες.

Κανείς, μα κανείς σε αυτό το κόμμα δεν είναι σε θέση να δει αυτό το τραίνο που έρχεται καταπάνω μας;

2 responses to “Συνέδριο χωρίς Υγεία;”

  1. Mike says:

    Ακόμη και οι Αμερικανοί, τώρα τελευταία, δείχνουν να καταλαβαίνουν τα αυτονόητα:

    “With rising costs straining family, business, and public
    budgets, access deteriorating and variable quality, improving health care performance is a matter of national urgency”

    Από την έκθεση: The Commonwealth Fund Commission on a High Performance Health System. Why Not the Best? Results from a National Scorecard on US Health System Performance.
    New York: The Commonwealth Fund; September 2006:1-33.

    Διαφέρει άραγε σε τίποτα η διαπίστωση της έκθεσης από αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας; Όμως εκεί αντιλαμβάνονται το ΕΠΕΙΓΟΝ του θέματος.

  2. dzach says:

    Βρίσκω το αποτέλεσμα συνεπές επακόλουθο των προηγηθέντων γεγονότων που αποτυπώνονται στο ηχητικό ντοκουμέντο του προσυνεδριακού διαλόγου για την υγεία που ανάρτησες σε προηγούμενο άρθρο σου.


Show Buttons
Hide Buttons