Πολιτική 2.0 όπως Web 2.0
Δείτε το βίντεο παρακάτω για να πάρετε μια ιδέα από τις πρωτοποριακές τακτικές που οδήγησαν τον Barack Obama στο Λευκό Οίκο.
Αν θέλετε, διαβάστε και αυτό το πολύ καλό άρθρο από τους New York Times, με τίτλο “Campaigns in a Web 2.0 world“.
Mike..
Ευχαριστούμε για το πολύ ενδιαφέρον άρθρο των NYTimes που μας γνωστοποίησες.
Το ίντερνετ, και πιο συγκεκριμένα τα εργαλεία που προσφέρει το συμμετοχικό διαδίκτυο (γνωστό και ως Web2.0) μπορούν να βοηθήσουν αρκετά τη δράση στον αγώνα που κάνουν, από μια επιτροπή κατοίκων που προσπαθεί να σώσει ένα μικρό πάρκο από την τσιμεντοποίηση, εώς τον αγώνα που κάνει ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ για να βγει πρόεδρος.
Φιλικά,
Σταύρος
Για εκατοντάδες χρόνια τα διάφορα συμφέρονται και οι τάξεις κατείχαν τα μέσα παραγωγής και τα ΜΜΕ. Πρώτη φορά με το ίντερνετ ανοίγει η φωνή και μπορεί ένας κόσμος (που έχει τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία) να πει τη γνώμη του. Μόνο που η εποχή που ζούμε είναι επηρεασμένη από το Λάιφ Στάυλ, τον διανοουμενισμό και τον ατομισμό. Το ίντερνετ δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας όλων με όλους και τη δημιουργία συλλογικοτήτων, όμως θα έχουν αυτούς τους μόνιμους εχθρούς, κριμένους στα σπλάχνα τους. Και υπάρχει ο κίνδυνος να το μετατρέψει ίσως σε απλή κραυγή αγωνίας και πόνου του καθένα ατομικά και βήμα για την προσωπική ανέλιξη του καθένα, βάζοντας τις δημοσιεύσεις του στα blog στο νέο του CV! και οι συλλογικότητες να δίνουν ένα κατακερματισμένο μήνυμα με εκατοντάδες δράσεις σε μια μέρα, χωρίς ενιαίο νόημα π.χ τέσσερις διαφορετικές ταυτόχρονες συγκεντρώσεις για το περιβάλλον την ίδια μέρα. Με αποτέλεσμα την κούραση και την επαναφορά του ωχαδερφισμού.
Τα προβλήματα και οι αναγκαίες δράσεις για τη λύση τους ίσως αλλάξουν τη διαφαινόμενη στάση μας και κάνουν τη διαφορά.
Ίδωμεν!