MyStigma

Τα Στερνά Τιμούν Τα Πρώτα

Το απόσπασμα αυτό είναι -όσο κι αν φαίνεται απίστευτο- από ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής 8 Μαρτίου. Και μάλιστα όχι από οποιονδήποτε αρθρογράφο αλλά από τον Σταύρο Ψυχάρη. Έτσι, φαίνεται σαν μια προσπάθεια να ξεχαστούν τα ‘πρώτα’ χάριν των ‘στερνών’. Αλλά σε ποιά γεγονότα αναφέρεται; Στα πρώτα και τα στερνά του ΠΑΣΟΚ όπως τους άρεσε τόσα χρόνια να τα προσεγγίζουν και δίνουν ‘άφεση’ στο ΠΑΣΟΚ αρκεί τα ‘στερνά’ να είναι αυτά που πρέπει (;) ή μήπως στα ‘πρώτα’ και τα ‘στερνά’ του συγκροτήματος του, που τώρα που η άμπωτη δίνει τη θέση της στην πλημμυρίδα, σηκώνει ξανά την ασφαλή ρομφαία του φιλο-πασοκισμού;

Η βεβαιότητα ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα κερδίσει τις εκλογές έχει μεταβάλει ριζικά την κατάσταση στο ΠαΣοΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την κατάσταση πολιτικού λήθαργου στην οποία είχε περιπέσει τα τελευταία χρόνια μοιάζει να ανακτά το ηθικό του και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην εξουσία.

Είναι τέτοιο το κλίμα νίκης ώστε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κορυφαίοι όσον και απολύτως έμπιστοι συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου ετοιμάζουν τους νέους Καταλόγους της Εξουσίας. Εχει αρχίσει δηλαδή η αναζήτηση και επιλογή, από τώρα, των προσώπων εκείνων που θα κληθούν να στελεχώσουν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θέλει να είναι έτοιμος να τοποθετήσει επιλεγμένα πρόσωπα στις κρίσιμες θέσεις, μέσα στα δύο πρώτα 24ωρα μετά τον σχηματισμό κυβερνήσεως.

Μια νέα μεγάλη ευκαιρία δίδεται στο ΠαΣοΚ. Ας ελπίσομε ότι Τα στερνά τιμούν τα πρώτα- είναι μια φράση του Γεωργίου Παπανδρέου (τον περασμένο αιώνα).

One response to “Τα Στερνά Τιμούν Τα Πρώτα”

  1. Yank_o says:

    Εμένα πάλι δεν μου φαίνεται σαν προσπάθεια “να ξεχαστούν τα πρώτα χάριν των στερνών”, αλλά μάλλον σαν προειδοποίηση, να γίνουν επιλογές της αρεσκείας του συγκεκριμένου (ισχυρού, αναμφισβήτητα) παράγοντα. Για να δούμε, θα μιλήσουν το ίδιο ηχηρά και ευθέως και τα άλλα ισχυρά συγκροτήματα ΜΜΕ; Και ο ΓΑΠ τι θα κάνει; Θα αρχίσει να καταγγέλλει;


Show Buttons
Hide Buttons